sursele de informare

Lecția 6 – Sursa informației, citarea și verificarea ei

sursele de informareAm citit →această știre la două zile după ce a fost publicată inițial și am constatat dezamagită că nici reporterul și nici superiorii lui nu s-au gândit să-i facă un update ca informație sau privind ca sursa citată.

Încă din leadul materialului aflăm ca informația vine de la „televiziunile de știri.” Care anume însă, câte la numar și cât de credibile sunt, numai reporterul știe. Aceeași „sursă” este citată și la finalul materialului, lucru destul de deranjant pentru un ziar de asemenea calibru. Niciun cuvânt despre vreun informator oficial, cum ar fi Poliția Capitalei. Cel mai probabil cei de aici au remis ulterior evenimentelor un comunicat de presă. Și chiar daca nu au făcut-o, ar fi putut fi contactați și astfel s-ar fi putut verifica, completa și finaliza știrea. Mi-ar fi plăcut să aflu ce s-a întâmplat cu individul – dacă a fost reținut, dacă procurorii vor cere arestarea lui preventivă etc. De asemenea, la finalul materialului este menționat faptul că individul ar face parte dintr-un clan interlop. Pai dacă tot pomenim de asta, poate spunem în două cuvinte și pentru ce tipuri de infracțiuni este cunoscut acest clan, cu ce se ocupă (proxenetism, taxe de protecție, cămătărie etc.).

În această formă, știrea nu este nimic altceva decât un copy-paste nefericit de pe breaking-news-urile televizoarelor, a cărui existență (cel puțin sub această forma și pe acest site) eu, una, nu o înțeleg.

About Author

Comentarii

comentarii