subiectivitate

Lecția 3: Subiectivitatea și judecățile de valoare

LaBelleAurore_4300b8_1000.500Exprimări peiorative și concluzii superficiale. →Un articol ce arată mai degrabă a monolog de cartier decât a calup informativ pentru cititorii săi. Iar subiectivitatea depașește orice limită a bunei practici. Oricare ar fi opinia ta personală despre un subiect, nu este profesionist să ți-o exprimi în felul acesta, cu atât mai mult cu cât șansele să te înșeli sunt mari dacă nu te-ai documentat suficient.

O dovadă în acest sens este exemplul oferit de autor privind fumatul în locurile de joacă pentru copii. Dacă acesta ar fi avut curiozitatea să meargă într-un parc/ loc de joacă pentru copii ar fi observat nu numai cum parinții/ bonele/ bunicii sudează țigările în timp ce copiii zburdă, fiind astfel un exemplu negativ extrem de pregnant pentru micuți (poate ca eu nu vreau ca al meu copil să vadă un astfel de comportament), dar mai arunca și chiștoacele pe jos, chiștoace pe care copiii foarte mici nu ratează nicio ocazie de a le băga în gură. Am facut două fotografii cu trelefonul în primul parc ce mi-a ieșit în cale – toate punctele albe pe care le vedeti pe jos sunt chiștoace de țigări.

20160215_180927 [41766] 20160215_180959

Se pare însă că prioritatea autorului a fost mai degrabă de a-și încheia niște socoteli personale cu inițiatorul legii, decât să-și informeze curat cititorii.

About Author

Comentarii

comentarii